Ons telefoon: Telefoon: +31 30 691 75 84 Ons e-mailadres: E-mail: info@adra.nl

Update gerealiseerde projecten

Motivatie voor 15 scholieren

ADRA ondersteunt 15 leerlingen uit de meest financieel kwetsbare huishoudens. Zij krijgen een compleet schooluniform en basisschoolmaterialen. Ze kregen ook een box waarin ze alle spullen kunnen bewaren: schooltas, agenda, mappen, etui met schoolbenodigdheden, en een leesmap. Het project was een groot succes. Daarom maken wij plannen om deze pilot uit te breiden naar alle Adventscholen op Curaçao.

Download het eindrapport van het project in Curaçao.

Gezondheid en Onderwijs in Mauritanië

ADRA heeft in Mauritanië levert een bijdrage aan de kwaliteit van het onderwijs en de gezondheidszorg in de provincie Guidamaka. Zij rennoverden de sanitaire voorzieningen van een school. ADRA plaatste een omheining om de school zodat de scholieren beschermt zijn tegen wilde dieren. In dezelfde buurt verzorgde ADRA twee gezondheidsposten met essentieel medisch apperatur. 

Download het eindrapport van het project in Mauretanië

Kerstdozenactie 2021

Elk jaar verdeelt ADRA Nederland vrolijk gevulde kerstdozen onder kinderen met een beperking of een bijzondere aandoening, Roma-kinderen en weeskinderen. Vluchtelingetjes en kinderen in pleeggezinnen. We doen dit samen met ADRA Duitsland. Dit jaar gingen we naar Zeeland en Macedonië.

Naar het filmpje van de kerstdozenactie 2021

Gezondheidszorg in Lesotho (19-10)

ADRA Lesotho heeft met financiele steun van ADRA Nederland de toegang tot zorg in het Maseru Zevende-Dag Adventist kliniek verbetert voor moeder en kind. Door de bouw van een kraamvleugel met twee kamers. De aanschaf van extra bedden, benodigdheden en de distributie van herbruikbaar maandverband. Tevens werd er menstruele gezondheids- en hygiëneonderwijs verstrekt aan meisjes en vrouwen die postnatale zorg ontvangen vanuit het ziekenhuis.

Download het eindrapport van het gezondheidsproject in Lesotho

Sluiten