Ons telefoon: Telefoon: +31 30 691 75 84 Ons e-mailadres: E-mail: info@adra.nl

Over het Eijkelenboom Kinderfonds

Het begin
Tijdens hun verblijf in Pakistan zagen Wim en Miny Eijkelenboom veel armoede om zich heen. Als een direct gevolg daarvan merkte het echtpaar dat kinderen niet naar school gingen. Omdat zij wisten dat de toekomst van een kind voor een groot deel wordt gevormd door onderwijs, besloten ze iets aan de situatie te doen. Terug in Nederland richtten ze in 1988 het Eijkelenboom Kinderfonds op.

De familie Eijkelenboom kreeg veel bijval van familie en vrienden. Het fonds groeide en steeds meer kinderen konden naar school in Pakistan. In 1993 droeg Miny het stokje over aan ADRA Nederland. In 2014 veranderde de naam van het kinderfonds in het ADRA Eijkelenboom Kinderfonds (ADRA EKF).

Vandaag de dag steunt ADRA EKF meer dan 1.000 kinderen in Pakistan, Madagaskar en Nepal, met schoolgeld, uniformen, lesmateriaal en andere onderwijs gerelateerde benodigdheden. Daarnaast worden onderwijsprojecten gefinancierd, zoals de bouw van klaslokalen en sanitaire voorzieningen.

Missie
De opdracht van het ADRA Eijkelenboom Kinderfonds is; kansarme kinderen onderwijs aanbieden, zodat hen een betere toekomst wacht dan een leven in armoede. Om kinderen ook in afgelegen gebieden te bereiken, werken we samen met lokale partners. De scholen die ADRA uitkiest bieden kwaliteitsonderwijs, zodat de kinderen een stevige basis meekrijgen en zij zich ontwikkelen tot zelfredzame burgers. Op deze manier investeren we in de kinderen, hun families en de gemeenschap waar zij deel van uitmaken.

Visie
Onderwijs is een fundamenteel recht. Elk kind heeft recht op onderwijs, passend bij de leeftijd en ontwikkeling van het kind. Door kwaliteitsonderwijs te bieden, schept EKF de beste voorwaarden om de ontwikkeling van het kind te stimuleren. Kwalitateitsonderwijs veronderstelt vakkundige leerkrachten, een inspirerende leeromgeving en een juiste maatschappelijke en politieke benadering.

Schoolselectie

Goed onderwijs is de basis voor een zelfstandig leven. Het doorbreekt de invloed van armoede. Onderwijs is de sleutel tot een betere levensstandaard. Dat maakt het tot een noodzakelijke bouwsteen op weg naar een rechtvaardige samenleving. Daarom is ADRA Nederland zorgvuldig in haar zoektocht naar potentiële scholen om mee samen te werken.

Op onze scholen zijn alle leerlingen welkom. Zij krijgen daar goed en christelijk onderwijs. Onze leraren hebben een diploma en onze schoolklassen zijn klein. Zo waarborgen zij samen de kwaliteit van het onderwijs.

Duurzaamheid

Onderwijs toegankelijk maken voor elk kind staat hoog op de agenda van het ADRA Eijkelenboom Kinderfonds. Uit onderzoek blijkt dat vooral het middelbaar onderwijs een krachtig middel is in de strijd tegen armoede. Als elke volwassene wereldwijd de middelbare school zou afmaken, zou de armoede halveren volgens UNICEF! Daarom zetten wij alles in om voor elke leerling ook de middelbare school toegankelijk te maken. Omdat we dan pas echt een levensverschil kunnen maken.

Sluiten