Ons telefoon: Telefoon: +31 30 691 75 84 Ons e-mailadres: E-mail: info@adra.nl

EKF Madagaskar

Madagaskar is een van de armste landen ter wereld. Sinds 2009 kampt Madagaskar met een politieke en economische crisis. Een direct gevolg is het groeiende aantal families dat onder de armoedegrens leeft. Veel middenklasse huishoudens behoren nu tot de armste laag van de bevolking. De werkloosheid loopt op. Steeds meer gezinnen hebben geen geld om hun kinderen naar school te laten gaan.
Het ADRA Eijkelenboom Kinderfonds helpt een groep van 475 kinderen naar acht Adventistische basisscholen te gaan in de omgeving van de hoofdstad Antananarivo. Daarnaast volgen 215 leerlingen een vervolgopleiding op het middelbaar onderwijs.  

SPONSOR EEN SCHOOLKIND

Een groot probleem in Madagaskar zijn de overvolle klassen op de openbare scholen. Een gemiddelde klas telt 60 leerlingen. De drie scholen waar wij mee samen werken hebben een maximale groepsgrote van 30 leerlingen. Daarnaast krijgen de kinderen elke dag een gratis maaltijd op school aangeboden.
Een groot voordeel is tevens dat de LYPARS school in een rustig gebied staat, ver van autofiles. Daardoor is de lucht schoner en hebben de kinderen meer speelruimte.

In de zomer van 2022 bracht het Kinderfonds een bezoek aan de acht scholen. De schooldirecteuren zijn geïnterviewd, er was een gesprek met de docenten en ouders en een ontmoeting met de sponsorkinderen. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de impact van de steun die EKF biedt in Madagaskar. Uit dit onderzoek blijkt o.a. dat ADRA Madagaskar het sponsorgeld zorgvuldig beheert en besteedt. De sfeer op de acht scholen is warm en zorgzaam en de docenten zijn betrokken en toegewijd. Helaas kwam ook naar voren dat er nog veel hulp nodig is.

In de volgende video's laten we scholen van Madagaskar zien die we bezocht hebben:

Sluiten