Ons telefoon: Telefoon: +31 30 691 75 84 Ons e-mailadres: E-mail: info@adra.nl

Noodhulp

Heel erg bedankt voor uw gift voor Slovenië

Hoeveel wil je doneren?
Persoonlijke gegevens
Op de hoogte blijven?

Overstroming in Slovenië

Op 5 augustus begon het te regenen in Slovenië en het leek niet meer op te houden. Ongekende hoeveelheden water stroomden uit de hemel en zorgden ervoor dat twee derde van het land in een ravage belanden.

Twee Nederlanders die op vakantie waren overleefde deze ramp niet. Honderden Nederlanders zijn geëvacueerd en kwamen gisteren weer veilig terug in Nederland.

Elk uur wordt het duidelijker voor de mensen in Slovenië hoe groot de ramp is waar zij door getroffen zijn. ADRA Slovenië was als één van de eerste ter plekken om hulp te bieden. Zij delen water, voedsel en hygiëne pakketten uit. Honderden vrijwilligers zijn actief bij het uitdelen, opruimen en huizen schoon en droog maken.

De eerste drogers arriveerden vanuit Kroatië waarmee de vrijwilligers huizen weer bewoonbaar maken. Meer hulp is in aantocht vanuit het ADRA Netwerk en vanuit ADRA Internationaal.

De mensen hebben de komende maanden veel hulp nodig totdat zij weer een veilige en schone thuis situatie hebben. Geld is nodig voor drogers, voedsel, betalen van tijdelijke woning en extra elektriciteit kosten.  Help mee om onze oosterburen helpen, dank voor elke gift.

U donatie kunt u overmaken op rekening: NL68ABNA0888656882 t.n.v ADRA Nederland o.v.v. Overstroming Slovenië of projectnummer: 23-21

IMG-20230805-WA0002

090c29494d6bb3335b7e_62997351

Sluiten