Ons telefoon: Telefoon: +31 30 691 75 84 Ons e-mailadres: E-mail: info@adra.nl

EKF Nepal

In Nepal werkt het ADRA Eijkelenboom Kinderfonds samen met de Everest Academy. De school ligt ongeveer 30 kilometer ten oosten van Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. De Everest Academy telt zo’n 700 leerlingen, waarvan ruim 100 kinderen worden gesteund door Nederlandse donateurs. De leerlingen van de Everest Academy zijn voornamelijk afkomstig van Hindoeïstische en Boeddhistische families. Een kleine minderheid heeft een Christelijke achtergrond. De ouders zijn vaak ongeschoold hebben een instabiel inkomen.
Arjun Thapa, directeur van de school, geeft aan dat meisjes in Nepal minder worden gestimuleerd naar school te gaan en jong trouwen. Daarom hebben meisjes in Nepal onze bijzondere aandacht.

SPONSOR EEN SCHOOLKIND

In 2018 werd de Everest Academy de beste school in de regio. In totaal geven 25 docenten les op deze school. 19 leerkrachten bezitten een Bachelordiploma en 4 hebben een Masteropleiding afgerond. Naast de reguliere vakken wordt er les gegeven in dans, sport, kunst en debatteren. Op die manier ontwikkelen de kinderen zich op fysiek, mentaal, sociaal en spiritueel gebied. De voertaal is Engels. Tegelijkertijd worden de kinderen gestimuleerd meerdere talen te leren. De school ligt in een rustige omgeving.

Arjun Thapa: ‘Veel leerlingen die vroeger les kregen op onze school geven nu zelf les op de Everest Academy. Sommige werken op scholen in het buitenland. Ik voel me heel dankbaar en gezegend.’

Sluiten