Ons telefoon: Telefoon: +31 30 691 75 84 Ons e-mailadres: E-mail: info@adra.nl

Sponsor een schoolkind

Elk kind heeft recht op onderwijs, passend bij de leeftijd en ontwikkeling van het kind. Met de steun van het ADRA Eijkelenboom Kinderfonds gaan ruim 700 kinderen naar school in Pakistan, Madagaskar en Nepal. Door het volgen van kwaliteitsonderwijs krijgen de kinderen een eerlijke kans op een toekomst zonder armoede. Kwaliteitsonderwijs veronderstelt vakkundige leerkrachten, een inspirerende leeromgeving en een juiste maatschappelijke en politieke benadering.

DOWNLOAD DE FOLDER VAN EKF

Het begin
Tijdens hun verblijf in Pakistan, zagen Wim en Miny Eijkelenboom veel armoede om zich heen. Als een direct gevolg daarvan merkten het echtpaar dat kinderen niet naar school gingen. Omdat zij wisten dat de toekomst van een kind voor een groot deel wordt gevormd door onderwijs, besloten ze iets aan de situatie te doen. Terug in Nederland, richtte ze in 1988 het Eijkelenboom Kinderfonds op.

De familie Eijkelenboom kreeg veel bijval van familie en vrienden. Het fonds groeide en steeds meer kinderen konden naar school in Pakistan. In 1993 droeg Miny het stokje over aan ADRA Nederland. In 2014 veranderde de naam van het kinderfonds in het ADRA Eijkelenboom Kinderfonds (ADRA EKF).

EEN INTERVIEW MET MINY

Vandaag de dag steunt ADRA EKF ruim 700 kinderen in Pakistan, Madagaskar en Nepal. Met schoolgeld, uniformen, lesmateriaal en andere onderwijs gerelateerde benodigdheden. Daarnaast worden onderwijsprojecten gefinancierd, zoals de bouw van klaslokalen en sanitaire voorzieningen.

Missie
De opdracht van het ADRA Eijkelenboom Kinderfonds is; kansarme kinderen onderwijs aanbieden zodat hun een betere toekomst wacht dan een leven in armoede. Om kinderen ook in afgelegen gebieden te bereiken, werken we samen met lokale partners. De scholen die ADRA uitkiest bieden kwalitateitsonderwijs. Zodat de kinderen een stevig basis meekrijgen. En zij zich ontwikkelen tot zelfredzame burgers. Op deze manier investeren we in de kinderen, hun families en de gemeenschap waar zij deel van uitmaken.

Visie
Onderwijs is een fundamenteel recht. Elk kind heeft recht op onderwijs, passend bij de leeftijd en ontwikkeling van het kind. Door kwaliteitsonderwijs te bieden, schept EKF de beste voorwaarden om de ontwikkeling van het kind te stimuleren. Kwalitateitsonderwijs veronderstelt vakkundige leerkrachten, een inspirerende leeromgeving en een juiste maatschappelijke en politieke benadering.

NIEUWSBRIEF 'DE SCHOOLBUS'

Schoolselectie
Goed onderwijs vormt op een duurzame manier de basis voor een zelfstandig leven en doorbreekt daarmee de invloed van armoede. Het is de sleutel tot een betere levensstandaard en een noodzakelijke bouwsteen op weg naar een rechtvaardige samenleving. Daarom is ADRA Nederland zorgvuldig in haar zoektocht naar potentiële scholen om mee samen te werken.

Wat de kinderen mogen verwachten
De opdracht aan ADRA Eijkelenboom Kinderfonds is; kansarme kinderen onderwijs aanbieden zodat hun een beter leven wacht dan armoede. Dit doen we door het financiëren van:

  • Lesgeld
  • Leer- en schrijfmateriaal
  • Schooluniformen en schoenen
  • Bouwprojecten
  • Noodhulp tijdens een crisis ( bijvoorbeeld tijdens COVID-19)

SPONSOR EEN SCHOOLKIND

Duurzaam
Onderwijs toegankelijk maken voor elk kind staat hoog op de agenda van ADRA Nederland. Uit onderzoek is gebleken dat vooral bij meisjes een behoefte is aan een vervolgopleiding. Daarom werken we met scholen die een duurzame samenwerking met ADRA Nederland willen aangaan. Omdat we dan pas echt een levensverschil kunnen maken.

Heb je vragen, wil je advies of meer informatie? Stuur dan een mailtje naar ekf@adra.nl

Sluiten