Ons telefoon: Telefoon: +31 30 691 75 84 Ons e-mailadres: E-mail: info@adra.nl

Hoe het allemaal begon

Hoe het allemaal begon

De ADRA-activiteiten in Europa begonnen in Scandinavië. Ds. Odd Jordal, die de Zweedse initiatieven startte, werd na verloop van tijd gevraagd om de ADRA-activiteiten voor de Divisie te coördineren. De Nederlandse predikant Jan Reith raakte daarvan op de hoogte en voelde het vuur branden. In 1991 werd Jan Reith de eerste directeur van ADRA Nederland. Omdat hij zo’n boeiende verteller was, goed contact kon leggen en de overheid wel geld maar niet de expertise had voor ontwikkelingswerk, kon ADRA Nederland, onder leiding van Jan Reith, opkomen en door groeien.

Vijf jaar later nam Frank Teeuwen het ADRA stokje over. Het waren nog steeds gouden tijden voor de sector. Terwijl Jan Reith de focus legde op noodhulp,  benadrukte Frank ook het belang van duurzame ontwikkelingsprojecten.

Twan de Bie volgde voor een korte periode Frank Teeuwen op. Ondertussen werd het steeds moeilijker subsidies aan te vragen bij de Europese Unie. Nu zijn slechts enkele ADRA kantoren in Europa gecertificeerd om dat te kunnen doen. Reinder Bruinsma trok vanaf 2000 de ADRA kar totdat hij gevraagd werd voor het voorzitterschap van de Nederlandse Unie. Hij werd, in 2002, opgevold door Hans Ponte. Hans bleef aan totdat hij naar Curacao vertrok. Sinds 2009 is Geert Hendriks directeur van ADRA Nederland.

Sluiten