Ons telefoon: Telefoon: +31 30 691 75 84 Ons e-mailadres: E-mail: info@adra.nl

EKF Pakistan

Pakistan is het eerste land waar het ADRA Eijkelenboom Kinderfonds actief werd. Vanaf de oprichting in 1988 worden kinderen door donateurs uit Nederland ondersteund, zodat ze elke dag in hun uniform en tas vol boeken naar school kunnen gaan. De kinderen zitten op 8 verschillende Adventistische scholen, waarvan het overgrote deel op het Adventist Seminary & College, een groot instituut waar kinderen onderwijs krijgen tot en met de middelbare school.

De leerlingen zijn afkomstig van Adventistische en andere Christelijke families. Sommige kinderen hebben een Hindoestaanse of Islamitische afkomst. Het ADRA EKF helpt alle kinderen, maar richt zich in Pakistan in het bijzonder op het bieden van onderwijs aan meisjes.

SPONSOR EEN SCHOOLKIND

Adventist Seminary & College
Het Adventist Seminary & College vormt een bijzondere plek voor leerlingen om onderwijs te volgen en – indien noodzakelijk – onderdak te krijgen. Zo kunnen leerlingen die ver weg wonen doordeweeks op de campus verblijven. De school biedt een integraal en compleet onderwijspakket aan; intellectueel, fysiek en spiritueel.
De onderwijsinstelling telt ruim 600 leerlingen (2019) van wie ruim 160 worden ondersteund door het ADRA EKF. Het instituut is inmiddels opgesplitst in een Christelijk (Adventistisch) en een Islamitisch deel. De ruim 40 docenten zijn ook van verschillende religieuze en culturele komaf.

Sluiten