Ons telefoon: Telefoon: +31 30 691 75 84 Ons e-mailadres: E-mail: info@adra.nl

Scholen

SAMEN voor VERANDERING

Sponsor nu met je school schoolkinderen in Madagaskar en help mee in de strijd tegen armoede.

Slechts een derde van de kinderen in Madagaskar maakt de lagere school af. Het voorgezet onderwijs rondt zelfs maar 10% van de leerlingen af. Van de volwassen bevolking in Madagaskar is 6 op de 10 analfabeet. Als elke volwassene wereldwijd de middelbare school zou afmaken, zou de armoede halveren, volgens de UNESCO.

En daarom vragen wij jouw school om in actie te komen! Wij begeleiden graag acties waarbij de scholieren zelf betrokken zijn. Van een sponsorloop tot een knutselwedstrijd voor het goede doel. Met de opbrengst kunnen kinderen in Madagaskar naar school. Zo krijgen de schoolkinderen hier in Nederland een maatje van ver weg.

Boek een presentatie op jouw school

MSOA02-017-000 Mirado1

Verandering begint bij bewustwording. Wij willen kinderen hier in Nederland bewust maken van wat onderwijs betekent en welke waarde het heeft. Dit doen we door schoolkinderen hier in Nederland actief te betrekken bij het sponsoren van schoolkinderen in Madagaskar. We komen graag bij jullie op school vertellen over Madagaskar en de kinderen daar. De kinderen krijgen foto’s en informatie over de kinderen die ze sponsoren. Zo kunnen ze meer over Madagaskar leren en hun leeftijdgenootjes van ver weg beter leren kennen. Doordat de Nederlandse schoolkinderen in actie mogen komen om hun maatjes te sponsoren, wordt voor hen duidelijker hoe waardevol onderwijs is. Hierdoor groeit het bewustzijn van een hele generatie als het gaat om hun voorrechten en het respect tegenover hun medemens.

Downloads:

Lees de speciale nieuwsbrief voor scholen

Download de folder

1V7A0550

Heb je vragen of wil je meer informatie?
Vul dan het formulier in.

Sluiten