Ons telefoon: Telefoon: +31 30 691 75 84 Ons e-mailadres: E-mail: info@adra.nl

Motivatie voor 15 scholieren op Adventschool Mahuma Zuid in Curaçao

EKF 3 november 2022 om 15:20

Motivatie voor 15 scholieren op Adventschool Mahuma Zuid in Curaçao

Scholenproject Curacao

Op Adventschool Mahuma Zuid in Curaçao kunnen alle leerlingen gratis naar school -  arm en rijk. Schoolspullen en het uniform moeten de ouders zelf betalen. En dat zorgt voor grote verschillen op de school.

ADRA ondersteunt 15 leerlingen uit de meest financieel kwetsbare huishoudens. Zij krijgen een compleet schooluniform en basisschoolmaterialen. Ze kregen ook een box waarin ze alle spullen kunnen bewaren: schooltas, agenda, mappen, etui met schoolbenodigdheden, en een leesmap.

Annette Parris, projectcoördinator en directeur van ADRA Curaçao zegt : Op 16 augustus hadden we een ontmoeting met de leerlingen op de school. De meerderheid van de leerlingen was een beetje verlegen om met ons te praten over de ontvangst van de materialen. Gelukkig waren er een aantal leerlingen die ik eerder had ontmoet tijdens het geven van lessen in voorgaande jaren en het was heel goed om te zien dat ze blij waren met de uniformen en de box met schoolmateriaal. Leerlingen uit groep 7 en 8 begonnen ook enthousiast te vertellen over hun toekomstplannen.

Het project was een groot succes. Daarom maken wij plannen om deze pilot uit te breiden naar alle Adventscholen op Curaçao.

Sluiten