Ons telefoon: Telefoon: +31 30 691 75 84 Ons e-mailadres: E-mail: info@adra.nl

Voeding voor Moeder en Kind in Nepal

Voeding voor moeder en kind

In Nepal, worden elke dag ondervoede baby’s geboren. Wist u dat 35% van alle baby’s in Nepal slecht groeit? De oorzaak van de dwerggroei is meestal ondervoeding. Een groot probleem is het tekort aan kennis over voeding voor moeder en kind. Mahottari, de armste provincie van Nepal, heeft weinig klinieken waar vrouwen als Meera controles en advies krijgen. Zorgmedewerkers voorkomen ondervoeding zonder regelmatige controles niet op tijd.  Daarom zet ADRA in Nepal een project op.

ADRA Nepal bouwt en renoveert klinieken. Deze voorziet ADRA van materiaal en ze trainen de lokale medewerkers. Samen met de lokale overheid lanceert ADRA een campagne. Zij verspreiden kennis over voeding in de eerste 1000 dagen van een kind.

Meera Paswan is 20 jaar oud en zwanger. Zij wordt voor de eerste keer moeder. Meera is dankbaar voor haar zwangerschap maar ook bang. Sommige van de baby’s in haar omgeving groeien niet goed. Meera wil zo graag dat haar baby groot en sterk wordt, en dat hij of zij straks veel lacht. Zij is nu vier maanden zwanger en ging nog nooit naar een controle. Zij weet niet waar ze daarvoor terecht kan.

Hoe groot of klein het bedrag ook is dat je kunt missen, het helpt mee om te voorkomen dat Meera’s kind ondervoed raakt! Samen helpen we meer dan 4000 vrouwen en kinderen in de strijd tegen ondervoeding.

Een training voor een kraamkliniek-medewerker kost 68 euro. Het boek over voeding voor moeder en kind voor de medewerkers kost 9 euro. Voor 114 euro voorziet ADRA een kliniek van materiaal voor zwangerschapscontroles en hulp bij ondervoeding.

Help vrouwen en kinderen in Nepal

  • Hoeveel wil je doneren?
Persoonlijke gegevens
Op de hoogte blijven?

Sluiten