Ons telefoon: Telefoon: +31 30 691 75 84 Ons e-mailadres: E-mail: info@adra.nl

Noodhulp

BRENG WARMTE EN VOEDSEL NAAR KINDEREN IN AFGHANISTAN

Over de helft van de kinderen onder de vijf jaar krijgt dit jaar te maken met acute ondervoeding. Dat is een stijging van meer dan 16 procent. Als we vandaag niks doen krijgt één op de twee kinderen onder
de vijf jaar te maken met acute ondervoeding.

  • Hoeveel wil je doneren?
Persoonlijke gegevens
Op de hoogte blijven?

Wereldwijd lijden 50 miljoen kinderen aan acute ondervoeding. Door de pandemie zouden er volgend jaar nog 9 miljoen bij kunnen komen. Niet alleen de pandemie vormt een gevaar voor kwetsbare kinderen. Er leven ook 426 miljoen kinderen in conflictgebieden. Zoals in Afghanistan. 

Wie kan de aangrijpende beelden van wanhopige mensen op het vliegtuigveld van Kabul vergeten. Veel Afghanen konden niet mee op de reddingsvluchten. Met als gevolg dat miljoen kinderen noodgedwongen moesten vluchten naar opvangkampen binnen Afghanistan.

DROOGTE
Dit jaar kampt Afghansitan met ernstige droogte. 13 provincies zijn zwaar getroffen door droogte, 9 hebben ruimschoots de WHO-nooddrempel van Global Acute Ondervoeding overschreden. En met de winter voor de deur, waarin het ’s nachts soms tot -25 graden kan vriezen, gaan vooral vluchtelingen, vrouwen en kinderen een extreem zware tijd tegemoet. De marktkramen zijn open en toegankelijk. Maar de voedselproductie is zo zwaar getroffen dat levensmiddelen onbetaalbaar zijn.

Over de helft van de kinderen onder de vijf jaar krijgt dit jaar te maken met acute ondervoeding. Dat is een stijging van meer dan 16 procent. 

Als we vandaag niks doen krijgt één op de twee kinderenonder
de vijf jaar te maken met acute ondervoeding.

WARMTE EN VOEDSEL
Er is een grote behoefte aan voedsel, warmte en brandstof. Het kost € 85,00 om een gezin te voorzien van een oliekachel en één maand brandstof en voedsel. Voor 257 euro kopen vijf mensen eten en kunnen ze hun huis (tent) warmhouden tijdens de ijskoude wintermaanden. Hulp is nu nodig.
Anders halen honderdduizenden kinderen, mannen en vrouwen het nieuwe jaar niet.

BETALINGSYSTEEM
De banken in Afghanistan zijn nog steeds gesloten. Daarom maken we gebruik van een legaal betalingssysteem dat o.a. in het Midden-Oosten al eeuwen wordt gebruikt. Alle giften gaan via een ADRA vestiging in gedeeltes naar ons ADRA kantoor in Afghanistan. Momenteel is dit de beste optie die we hebben en eerdere transacties zijn succesvol volbracht.

Afghanistan_GRFC2021_Sept_Update1

IPC = UN's Integrated Food Security Phase Classification

Wil je het Algemeen NOODHULPFONDS helpen klik dan hier.

Sluiten