Ons telefoon: Telefoon: +31 30 691 75 84 Ons e-mailadres: E-mail: info@adra.nl

Geef een geit

Je denkt erover om een geit te kopen. Een mooi gebaar om kansarme boeren te helpen in het Zvishavane District in Zimbawe. Met jouw aankoop geef je de boeren de kans hun onafhankelijkheid te vergroten en stel je ze instaat hun kinderen naar school te laten gaan. Dit project van ADRA Zimbabwe is namelijk in samenwerking met 11 scholen in het district. 

In september en oktober is het vee extra kwetsbaar vanwege onvoldoende voer. Het project zal de vermeerdering en productie van voederzaden in Lab-Lab bevorderen. Lab-Lab is een eenjarige zomerpeulvrucht die hoogwaardig voer voor vee produceert. Hierdoor kunnen de boeren over voldoende voer beschikken en overtollig voer verkopen. 

De keuze van het geitenras (Matebele) is gebaseerd op hun gunstige eigenschappen. Zo is het Matebele-ras geschikt  voor zowel vlees- als melkproductie. Kan het vele ziekten weerstaan ​​en voeden de geiten zich met lokaal beschikbaar voer. Bovendien zijn ze bestand tegen extreme hitte. 

De boeren krijgen, van diverse partijen, ondersteuning. Ze krijgen trainingen in totaal veebeheer. De geiten worden gevaccineerd en prefentief behandeld voor enterotoxemie, een ziekte waar jonge geitjes erg vatbaar voor zijn. De afdeling Livestock and Veterinary Services (LVSD) doet alle veegerelateerde interventies. Zij zorgen dat de boeren de juiste vaccinaties en ziektebeheersystemen volgen. 

Ik koop een geit
Persoonlijke gegevens
Sluiten