Ons telefoon: Telefoon: +31 30 691 75 84 Ons e-mailadres: E-mail: info@adra.nl

Scholen

SAMEN voor VERANDERING

Het ADRA Eijkelenboom Kinderfonds wil kinderen in Nederland bewust maken hoe waardevol goed onderwijs is. 

pexels-archie-binamira-754769

SPONSOR EEN SCHOOLKIND

Wij geloven in een holistische aanpak. We geven kinderen in Madagaskar, Nepal en Pakistan de mogelijkheid om naar school te gaan. En  tergelijkertijd willen we met ons werk focussen op het voorrecht die we genieten in Nederland en de ongelijkheid die kinderen in andere landen ervaren. We hopen dat de schoolkinderen in Nederland meer over het werk van het ADRA Eijkelenboom Kinderfonds willen leren, zelf in actie willen komen en hun leeftijdgenootjes van ver weg beter willen leren kennen. 

Wij vinden het leuk om acties, van sponsorloop tot knutselwedstrijd, te begeleiden waar scholieren zelf bij betrokken zijn. 

Lees de speciale nieuwsbrief voor scholen

Een land met veel analfabetisme, armoede, hongersnood, geweld, criminaliteit, is vaak een land waar kinderen, jongeren niet naar school kunnen. Wij geloven dat goed onderwijs een groot verschil kan maken. Omdat geletterdheid, zelfredzaamheid, voedselzekerheid en respect voor elkaar de kans krijgen om te groeien. 

Elk kind in de klas zou zitten. Overal. Wereldwijd. 
Dit is waar we met het ADRA Eijkelboom Kinderfonds naartoe willen. Jij toch ook?

Boek een presentatie op jouw school

Op dit moment gaan maar liefst 262 miljoen kinderen, jongeren en adolescenten niet naar school. Deze kinderen worden blootgesteld aan kinderarbeid, huiselijk geweld en de meisjes lopen het risico vroegtijdig uitgehuwelijkt te worden.

Het ADRA Eijkelenboom Kinderfonds steunt 850 kinderen die elke dag naar school gaan in Madagaskar, Pakistan of Nepal. Kinderen die anders weinig of geen kans hebben om ooit te leren lezen en schrijven. Het kinderfonds bestaat dankzij de financiele bijdrage van trouwe sponsors. Samen delen we de droom zoveel mogelijk kinderen in de schoolbanken te krijgen.

Download de folder

Naast het schoolgeld, ontvangen de schoolkinderen van het kinderfonds lesmateriaal, een schooltas en een uniform. Om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen hebben we regelmatig projecten om deze kinderen toegang te geven tot schone sanitaire voorzieningen.

Myanmar

Heb je vragen of wil je meer informatie?
Vul dan het formulier in.

Sluiten