Nalaten

Nalaten aan ADRA NederlandEen belangrijk deel van haar inkomsten krijgt ADRA Nederland uit nalatenschappen. Bent u betrokken bij ADRA Nederland en wilt ons niet alleen bij leven steunen? Overweeg dan om ADRA Nederland bijvoorbeeld te benoemen als erfgenaam of een vast geldbedrag aan ons na te laten. Op deze pagina vindt u informatie over nalaten.

ADRA doet mee aan campagne Toegift.nl

nalatenschap


ADRA Nederland doet mee aan een nationale campagne over nalaten omdat zij het belangrijk vindt dat mensen nalaten bespreekbaar maken bij familie en vrienden. Veel mensen ervaren praten over nalaten als een moeilijk onderwerp. Terwijl het voor u juist een mogelijkheid biedt om wat u belangrijk vindt, uw idealen, voort te laten leven. Ook op het moment dat u er niet meer bent.

NuTestament
Heeft u besloten een testament op te laten maken? Dan heeft ADRA Nederland bijzondere tips voor u! ADRA Nederland werkt namelijk samen met NuTestament. Via www.nutestament.nl kunt u eenvoudig en tegen lage kosten een (concept)testament opstellen. Het scheelt u ongeveer de helft van de reguliere kosten. Het testament kunt u ondertekenen bij een van de aangesloten notarissen.

Wist u dat ADRA Nederland geen belasting betaalt over wat u nalaat aan ons?
ADRA Nederland is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en daarom hoeven we geen belasting te betalen over legaten en erfstellingen ten gunste van ons. De volle 100% van uw nalatenschap kunnen we dus inzetten voor ons werk!

U kunt belastingvrij nalaten
U kunt ADRA Nederland een vast bedrag (legaat) of een percentage (erfstelling) geven van uw nalatenschap. Met een legaat geeft u aan welk geldbedrag of welk goed wordt nagelaten aan een door u gekozen persoon of organisatie. Wanneer u ADRA Nederland benoemt als mede-erfgenaam (erfstelling) laat u een vastgesteld deel van uw bezit na. Wij komen dan als één van de erfgenamen in aanmerking voor het door uzelf vastgestelde deel.

Brochure Nalatenschap
ADRA Nederland heeft een brochure over nalatenschap, mocht u zich in nalatenschap verdiepen. U kunt de brochure hier downloaden. Of u kunt de brochure ook telefonisch bestellen via 030-6917584 of via e-mail info@adra.nl.

Gegevens voor de notaris
Als u een testament opstelt bij de notaris, heeft u een aantal gegevens nodig van ADRA Nederland en moet u hebben nagedacht over andere relevante informatie, zoals wat en hoeveel u wilt nalaten aan ADRA.

Gegevens ADRA Nederland
Stichting ADRA Nederland, gevestigd te Huis ter Heide; Kamer van Koophandel-nummer: 41184789.

Persoonlijk contact
Wij realiseren ons dat het begunstigen van een goed doel een zeer persoonlijke afweging is om te maken. Wellicht vindt u het prettig om persoonlijk met iemand van gedachten te wisselen? Geert Hendriks werkt inmiddels 10 jaar bij ADRA Nederland. Hij is telefonisch (030-6917584) of per email (geert@adra.nl) bereikbaar voor alle soorten vragen over nalaten. Of komt – als u dat prettig vindt – thuis bij u langs.

Testamenttest
Heeft u al een testament en wilt u testen of uw huidige testament nog goed is? Doe dan hier de test.

Dank voor uw steun
Uw hulp is onmisbaar. Met uw steun zet ADRA Nederland zich wereldwijd in voor mensen in noodsituaties, armoede en moeilijke omstandigheden. Vanuit bijna 140 landen werken wij met de lokale bevolking aan succesvolle projecten. Samen zorgen we voor een positieve verandering. Dank u wel.