Personeel

Geert-websiteGeert Hendriks: directeur ADRA Nederland
Al in de jaren tachtig was ik betrokken bij het werk van ADRA. Ik heb jarenlang via zowel het blad Sympatia als met de collectebus gecollecteerd voor onze projecten. Mijn droom om mensen te helpen was geboren. In 2008 ben ik penningmeester geworden en nadat een jaar later de directeurspositie vrij kwam, heb ik daar op gesolliciteerd. Na een uitvoerige selectieprocedure ben ik aangenomen. In Nigeria heb ik een van mijn mooiste ervaringen opgedaan. In 2010 hebben we het voor elkaar gekregen om voor slechts $ 8.000 vier extreem afgelegen dorpen van water te voorzien. Honderden kinderen, vrouwen en mannen hebben dankzij onze 4 waterputten schoon en veilig drinkwater gekregen. ADRA is een unieke organisatie, wij bestrijden armoede bij de wortel. Wij werken in de verste uithoeken van de 125 landen waar we actief zijn. En we baseren ons werk altijd op een directe relatie met de lokale bevolking.

Email: Geert<ad>adra.nl

 

JudithJudith Hillaert: Communicatiemedewerker
Sinds december 2013 ben ik werkzaam bij ADRA. Ik heb bewondering voor de grote daadkracht van de organisatie. Bij de ramp op de Filipijnen was ADRA al binnen een mum van tijd terplekke met noodhulppakketten. Met een relatief klein bureau (2,7fte) weet ADRA Nederland veel mensen te helpen en dat is iets waar ADRA best trots op mag zijn. Daarom ga ik graag de uitdaging aan om ADRA de bekendheid te geven die het  verdient, zowel binnen als  buiten de boeiende wereld van de Zevende Dag Adventisten. Met mijn internationale studie-en werkervaring  in Communicatie en PR draag ik graag een steentje bij aan de doelstelling van ADRA: structurele armoedebestrijding bij degene die het zo hard nodig hebben.

E-mail: Judith<ad>adra.nl
Aanwezig: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend

 

ChristaChrista Breure: fondsenwerver ADRA Nederland
Mijn naam is Christa Breure. Ik werk sinds eind januari 2014 bij ADRA. Waarom? Waar nood is, kunnen we gezamenlijk trachten het leed te verzachten. Een nobel streven om verdriet te keren in blijdschap. Ik ga met name het bedrijfsleven enthousiasmeren op welke wijze zij een verschil kunnen maken in het leven van hun medemens waar rampen plaatsvinden. Daarbij denk ik vaak, hoe zou ik zelf reageren in dergelijke omstandigheden; dankbaar als die helpende hand gegeven wordt! Ik zie het fondsenwerven dan ook als een maatschappelijk nut. Waar bedrijven op zoek zijn naar (MVO) Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, denk ik graag mee. Een win-win situatie creëren of een verschil maken.

Email: christa<ad>adra.nl
Aanwezig: maandag kantoordag, dinsdag-vrijdag bereikbaar via 0113-330972.

 

Stella-websiteStella Bemah: management assistente
Mijn naam is Stella Bemah. Ik ben sinds juni 2003 werkzaam bij ADRA. Ik ben hier komen werken als management assistente en doe veel ondersteunend, administratief en organiserend werk. Daarnaast zet ik me ieder jaar in voor onze collectes zodat we er samen met onze vrijwilligers een succes van maken. Sinds ik bij ADRA werk, heb ik veel verschillende projecten meegemaakt. Grote en langdurige projecten, maar ook kleinschalig en korte projecten. Voor mij zijn er twee projecten die eruit springen. Zo hebben we ons in Thailand ingezet om jonge meisjes uit de prostitutie te halen en ze onderwijs te bieden. In Ghana hebben we een kleine gezondheidskliniek gerealiseerd. Dit project was bijzonder voor mij omdat ik uit Ghana kom. Maar wat me vooral geraakt heeft was de inzet van onze werkgroep uit Leiden die enorm bijgedragen hebben in het succes van de kliniek. Deze twee projecten hebben een grote indruk op me gemaakt en blijven me motiveren in mijn werk.

Email: Stella<ad>adra.nl
Aanwezig: maandag, woensdag en donderdag

 

Irma-websiteIrma Tap: boekhouder
In 2004 heeft de toenmalige directeur mij benaderd of ik als zzp-er een bijdrage wilde leveren aan het ADRA werk. Uiteraard wilde ik dat. Sinds die tijd werk ik enige dagen per maand op het ADRA kantoor. Naast het verwerken van de financiële administratie, het opstellen van de begroting en de jaarrekening ben ik ook betrokken bij de financiële beoordeling van de diverse projecten alsmede de financiële afhandeling van de aangenomen projecten. ADRA kan een wezenlijke bijdrage leveren in deze wereld op het gebied van noodhulp, onderwijs, basis gezondheidszorg, voeding en economische vooruitgang. ADRA Nederland is een klein kantoor met medewerkers die zich hiervoor voor de volle 100% inzetten. Een mooi voorbeeld van een project waar ik zelf erg enthousiast van wordt is de “huizen voor vluchtelingen in Burundi”. Ik heb de afgelopen 9 jaar met enthousiasme voor ADRA Nederland gewerkt en hoop dat ook nog lang te kunnen blijven doen.

Email: Irma<ad>adra.nl
Aanwezig: maandag

 

Joanne websiteJoanne de Vletter: Communicatiemedewerker en fondsenwerver EKF
Mijn eerste ervaring in een ontwikkelingsland was tien jaar geleden, toen ik als vrijwilliger werkte op een schooltje in Brazilië. De sfeer, de hartelijke mensen, het langzame tempo waarin alles gebeurde… het was een ervaring om nooit te vergeten. Daarnaast heb ik in 2012 vier maanden onderzoek gedaan in Ghana voor mijn studie ‘International Development Studies’. In beide landen werd ik erg geraakt door de armoede, maar ook door de enorme drive van kinderen om nieuwe dingen te leren en de wens om hun dromen te verwezenlijken. Sinds april 2014 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker en fondsenwerver voor het Eijkelenboom Kinderfonds, waardoor ik mijn idealen in de praktijk kan brengen. Ik ben dankbaar dat ik mijn steentje mag bijdragen aan het opnieuw in beweging brengen van het EKF. Na een interview met de oprichtster van het fonds, mevrouw Eijkelenboom, ben ik extra geïnspireerd om nieuwe stappen te zetten!

Email: Joanne<ad>adra.nl
Aanwezig: maandag en donderdag