Als school

ADRA Nederland is aangesloten bij ‘Wandelen voor water’. Tijdens Wandelen voor Water lopen Nederlandse kinderen zes kilometer met zes liter water op hun rug. Zo ervaren ze wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan water te komen. En ze kunnen hen direct helpen. De kinderen laten zich sponsoren door familie en vrienden; de opbrengst wordt besteed aan drinkwaterprojecten in landen in bijvoorbeeld Afrika of Azië. Kijk ook eens op www.wandelenvoorwater.nl
Ligt uw school in de provincie Utrecht en wilt u met uw school meedoen met wandelen voor water via ADRA Nederland? Mail dan naar Stella<ad>adra.nl

Kerstdozenactie

Onze kerstdozenactie staat ook wel bekend als actie ‘Kinderen helpen kinderen’. Een kind uit Nederland geeft een kerstdoos aan een arm kind in oost-Europa.

Cadeautjes voor bij de kerstboom, voor veel kinderen heel gewoon. In Oost-Europa wonen veel arme gezinnen. De kerstdozenactie houdt in dat een leerling een kerstdoos met onder andere schoolspullen en speelgoed inpakt voor een leerling uit Oost-Europa. Zo leert een kind van hier dat welvaart niet overal vanzelfsprekend en krijgt een kind uit Oost-Europa een kerst om nooit meer te vergeten. Wilt u hierover informatie, vraag dan naar onze coördinator kerstdozenactie Stella Bemah of mail haar via Stella<ad>adra.nl. We kunnen een presentatie geven op uw school en eventueel de speciale kerstdozen (laten) brengen en ophalen, zodat de docenten er geen tijd mee kwijt zijn.

Wil een leerling een spreekbeurt houden over ontwikkelingshulp, dan hebben we ook hier materialen voor waaronder een powerpointpresentatie.

Op middelbare scholen komen wij graag vertellen over ons werk in ontwikkelingssamenwerking en gaan we met de leerlingen de dialoog aan over wat het nou betekent om arm te zijn. Vraag naar de mogelijkheden. Ook ondersteunen wij u graag als uw school bijvoorbeeld een actie voor een van onze projecten wil opzetten. Wij denken graag met u mee. Kijk voor lopende projecten waaruit u kunt kiezen op: http://www.adra.nl/ons-werk-2/lopende-projecten/. We hebben aan onderwijs gerelateerde projecten, maar ook projecten op het gebied van gezondheidszorg, voedselzekerheid, zelfredzaamheid of noodhulp (rampenbestrijding).

Informatie over bovengenoemde programma’s kunt u krijgen bij Judith Hillaert, communicatiemedewerker ADRA Nederland (judith<ad>adra.nl).

Sponsor een kind via ADRA EKF

Het ADRA Eijkelenboomkinderfonds. Voor een vast bedrag per maand kan een kind uit Nepal, Madagaskar of Pakistan naar school en krijgt het schoolboeken, schoolspullen en eenmaal per twee jaar een schooluniform. Meer informatie zie www.adraekf.nl of mail joanne<ad>adra.nl